Tudósítás közvetlenül a koponyámból

Tóni, az átmeneti lakótársam

Tóni, az átmeneti lakótársam

Két hét a kórházban

2016. október 20. - KA1988

Nem írom le bent tartózkodásom minden momentumát, mert 2 hétnyi élményemmel és gondolatommal megtölthetném a blog.hu tárhelyét. Próbálok a kórházi zárójelentés alapján a lényegre és a diagnózisra koncentrálni.

Szóval alapvetően tumefactive sclerosis multiplex-gyanúval vettek fel az osztályra, ez alapján egy hetes szteroidkúrában részesültem. A szteroid hatására a szédülés és a koordinációs zavaraim sokat enyhültek. Egy hét alatt már az egyenes járás is ment, és csukott szemmel is meg tudtam állni egy helyben a nélkül, hogy intenzíven dőlni kezdtem volna. Vettek vért, agyvizet, voltam szemészeten, látóideg-vizsgálaton (EMG). Többször vizsgálták a koordinációs képességeimet, még kézremegésteszten is voltam. 
A mindenféle vizsgálódás alapján a nyűgöm mégsem sclerosisnak tűnt, hanem megszületett végre egy diagnózis: kizárták a tumort, kizárták a sclerosist. Vélemény: ez egy gyulladásos folyamat, amely a szteroid hatására szépen visszavonult (ezt egy kontroll MR-vizsgálat során állapították meg, gyakorlatilag teljesen eltűnt az eredeti elváltozás!). Azt nem tudták megmondani, hogy a gyulladás milyen jellegű és mitől alakulhatott ki. Ennek alapján azt sem tudni, hogy a későbbiek folyamán számíthatok-e a visszatérésére, vagy örökre búcsút inthetek neki. A lázlapomra az SM helyett meningitis került kérdőjellel.
Az agyvizem és vérem bővebb vizsgálata (fertőzések, stb.) még folyamatban van, egy-két héten belül várhatóan már okosabbak leszünk. Addig is felmerült egy újabb lehetőség az agyvizem meglévő eredményei alapján: lehet, hogy egy vérképzőszervi betegség rejtőzik a háttérben és az agyi gyulladás ennek egy központi idegrendszeri lecsapódása. Ezzel kapcsolatban további hematológiai vizsgálatokat javasoltak, melynek kapcsán már holnap megtesszük az első lépéseket.

Szóval a lényeg, hogy még nincs diagnózisom, eléggé rejtélyes lett az ügy a végére. De a lényeg: az eredeti problémám gyakorlatilag megszűnt, a tüneteim pedig rendkívül sokat javultak. Persze még bizonytalanul közlekedek, nem tűntek el maximálisan a koordinációs problémáim, néha fájdogál a fejem és az arcomba sem tért vissza az élet, de folyamatosan javulok és erősödök. Bízom benne, hogy két héten belül már munkaképes leszek és visszatérhetek a normális életvitelemhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://agyragobogaram.blog.hu/api/trackback/id/tr8411824571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.10.20. 18:13:24

Hianyoltalak :)
Orulok hogy jobban vagy.
Mindenkeppen jarj ki egy valamifele diagnozist, az okot, hogy mi okozta ezt, mert csak igy tudod elkerulni, hogy visszajojjon!
Tovabbi javulast :)

csakférfi 2016.10.20. 23:11:16

Élj boldogan.
A gyúlladàs azt jelentette hogy kifutott a "tumort okozó konfliktusod". Ezt bontották el a mikrobàk. Ez okozta a tüneteidet.
Ez a "kétszakaszúsàg elve".
Azért nézz utàna az Ujmedicina oldalon.
Sok boldog évet kívànok!
Nem írok többet. Nincs rá szükség.
:) :) :)

KA1988 2016.10.26. 12:35:50

Köszönöm mindenkinek, aki küldte az energiákat - akár így ismeretlenül is! :)

tomfree 2016.11.02. 22:03:52

@KA1988: mi lett akkor a végső diagnózis?

KA1988 2016.11.06. 12:57:30

@tomfree: Diagnózisom még nincs. Az biztos, hogy nem vírusos fertőzés okozta a gyulladást. Még nagyjávól egy hét és a bakteriológiai eredmény is kész lesz. Ha az sem nyert, akkor rejtély marad.

2016.11.10. 16:53:56

Hogy vagy? Mi lett a bakterologiai vizsgalat vege?
Tovabbi gyogyulast-jobbulast :)
süti beállítások módosítása