Tudósítás közvetlenül a koponyámból

Tóni, az átmeneti lakótársam

Tóni, az átmeneti lakótársam

Időutazás

2016. október 02. - KA1988

Csütörtök, újabb mérföldkő a betegségem diagnosztizálásában. Erre a napra kaptam időpontot ahhoz az SM-specialista doktornőhöz, aki múlt héten felvetette a sclerosis gyanúját.
Kis csúszás után bejutottunk hozzá, leültünk, és azonnal mondani kezdte:
"Megnéztem a felvételt, ez nem sclerosis multiplex. Vannak ötleteim, de biztosan nem SM, hanem valamiféle gyulladás vagy daganat."
Úgy éreztem magam, mint valami idióta scifiben, amiben utaznak az időben. Mert hogy pontosan ugyanaz hangzott el, mint két héttel előtte. Gyulladás vagy daganat. A sclerosis nem tudom, hogyan került be aztán ki a képből, mert úgy tűnt, mintha nem is a doktornő vetette volna fel (pedig a leletemen a vele történt konzultációra hivatkoztak). Mindegy is, nem az. Csak újabb két hét telt el a semmivel.
A doktornő nagyon alapos és készséges volt, végre úgy éreztem, valakit talán érdekel a nyűgöm. Csak hogy vissza kellett passzolnia a professzorhoz, mert egy olyan vizsgálatot javasolt, amire csak a professzor utalhat be. Szerencsére elcsíptük a profot, megkaptam a beutalót hétfőre, spektroszkópiás MR-vizsgálatra. Egész gyorsan is tudnak működni a dolgok, csak valahogy a továbblépési szándék hiányzik tapasztalataim alapján. Mert még simán ücsörögnének az esetemen a hetekkel ezelőtti MR-leletet nézegetve, mindenféle vizsgálódás nélkül, ha nincs ez a doktornő és nem segít a következő lépésben. Remélem, innen már gördülékenyen mennek majd a dolgok.
Szóval hétfő. Nem mondom, eléggé be vagyok sz@rva. A lehetséges eredményektől, kezelési tervtől, a hozzáállásuktól. Közben a tüneteim egy része javult, mások pedig romlottak. A szédülésem olyan intenzív, hogy gyakorlatilag nem tudok kikelni az ágyból, csak a legszükségesebb mozdulatokat teszem meg. Igazából ha szédülés nem lenne, akkor szinte tökéletesen lennék. De ez nem akar múlni vagy enyhülni. Azért bízom benne, hogy ez is javulni fog idővel.

A bejegyzés trackback címe:

https://agyragobogaram.blog.hu/api/trackback/id/tr4411760387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csakférfi 2016.10.02. 21:11:42

Merre billensz ha épp kikelsz az ágyból?
Jobbra vagy balra?
A gyúlladás a "legkisebb rossz".
Akkor túl vagy a "nehezén".
Ha más akkor sincs gáz.Időd az van rengeteg.
Mellesleg a magány és az ágyhoz kötöttség a legjobb tanítómester.
Kihasználhatod.Gondolkozz.
Félelem a leginspirálóbb .
Bizonyították az "okosok".
Akkor tanulsz a legjobban és hatékonyabban ha enyhe rosszkedv gyötör.
Mondjuk az enyhe az nálad túlzás.
:) :)

2016.10.02. 22:16:01

En azert orulok, hogy nem SM. Azzal csak kb 40-50 eved lenne hatra :). Egy gyulladas vagy daganat megszuntetheto es gyogyultta valsz a kovetkezo 79 evben! Bizz bennuk, marmint a dokikban es a kezelesben, sokkal hatekonyabbak mint barmi mas. A hozzaallasuk kivalo lesz, az eredmenytol fuggetlenul a legjobb megoldast valasztjak a gyogyulasodert.
Szoval csak bizz a dokikban, mert meggyogyitanak!

KA1988 2016.10.05. 17:26:08

@csakférfi: Nincs konkrét irány. Korábban egyértelműen balra húztam, most változó.
Egyébként az elmúlt két napban sokat javult a szédülésem, már el tudok tölteni órákat ülve anélkül, hogy elkezdene mozogni a világ körülöttem. Már a járásom is kezd stabilizálódni, bár a lépcső azért okoz némi fennakadást. :) Nem mondom, hogy sokat járok-kelek, de azért jóval mozgékonyabb vagyok. Szombaton koncertre akarok menni, muszáj összeszednem magam. :D

csakférfi 2016.10.05. 21:27:31

@KA1988: Nem kötelező,sőt egyenesen tilos "összeszedned" magad.
Eddig is a saját magad felé tett elvárások a "bajod" okozói.
Állj ki egy kicsit a "társasági" életből.
Kérlek.
:) :)

agi32 2016.10.12. 10:22:59

Szia!
valahogyan rátaláltam a blogodra és egyből szimpatikussá váltál. Olyannyira, hogy már én magam "vártam" a hétfőt, derüljön ki végre mi a bajod. Azóta azonban nem írtál. Remélem jól vagy és jó híreket kaptál. Bízz magadban, szerintem nagyon jó irány, hogy kiírod az érzéseid, gondolataid, mert ezzel megfogalmazod és szerintem ez nagyon fontos lehet a gyógyulásban, bármi is lesz a diagnózis. Kitartást kívánok neked és sok-sok pozitív gondolatot!

KA1988 2016.10.12. 10:33:09

@agi32: Szia!
Köszönöm!
Azért vesztem el, mert időközben bekerültem a kórházba és a minimál mobilinternet-elérésem jelentősen korlátoz az írásban.
A hétfői spektroszkópiás mr SM-gyanút mutatott, csütörtökön agyvizet vettek és befektettek. Ma lett meg a szövettani eredmény: gyulladás, de több infót nem kaptam. Ma is lesz MR, majd beszámolok a részletekről.

agi32 2016.10.12. 12:00:50

várom a beszámolót és továbbra is kitartást és türelmet kívánok a vizsgálatokhoz és a gyógyuláshoz!

csakférfi 2016.10.12. 12:03:35

Szia!
Ez jó hír.
:) :)
Meg fogsz gyógyulni.
nézz utána az Ujmedicinában.
Ez a "nehezén túl" vagy szakasz.
:) :) :)

kommentes nikk 2016.10.15. 11:00:36

@KA1988: király, majd írd, hogy mi volt4

Blobov 2016.10.19. 12:31:55

@KA1988: Mi lett a szövettanon?
süti beállítások módosítása